Välkommen
till Alingsås Hundarena

Alingsås Hundarena startades hösten 2021 och erbjuder träningshallar, hunddagis, beteendecoach, privatträning och kursverksamhet. Tanken är att ge Alingsåsbor ett helhetskoncept för hund och tillsammans med våra samarbetspartners vill vi kunna erbjuda allt du behöver för din sporthund och familjehund.

Alingsås Hundarena drivs av Tina Gavling och Helena Eriksson. Tina Gavling har drivit hundföretag sedan 2008 och driver utöver Alingsås Hundarena systerföretaget Göteborgs Hundarena, Kungliga Hundar, Royal Dog Education och Göteborgs Hunddagis – tre dagis runt om i Göteborg. Hon har även kennel under prefixet Royalty Rocks där hon i liten skala föder upp jakthundar. Med åtta hundar hemma håller hon sig alltid sysselsatt. Även om jakten är primär, med flera jaktchampions i den egna flocken, tävlar Tina även framgångsrikt i lydnad och rallylydnad och tränar barmarksdrag.


Helena Eriksson har jobbat på Tinas företag sedan 2010 och är delägare i Göteborgs Hunddagis. Hon är utbildad socionom i botten och arbetar även som föreståndare på Stallyckan, en liten hästgård i Marks kommun som bland annat driver daglig verksamhet enligt LSS. Helena har arbetat som hundinstruktör sedan 2010 och har själv tre hundar som hon tränar och tävlar i allt ifrån jakt till freestyle och rallylydnad. Helena är också en del av ledningsgruppen på Svenska Terapihundskolan där hon jobbar som lärare för att utbilda sociala tjänstehundteam. Hennes hund Rey är utbildad terapihund och Helena har tillsammans med Svenska Terapihundskolans VD Sara Karlberg skrivit boken Sociala Tjänstehundar – Omsorg utan ord. De två har också podden Hälsans Hundar ihop.

Tina och Helena driver även nystartade Kungliga Hundars Förlag tillsammans, och har skrivit boken Utställning med sikte på Best In Show.

De båda, tillsammans med övriga instruktörer, personal och samarbetspartners, erbjuder en gedigen samlad kunskap på området hund.