PErsonal

Vi som arbetar på Hunddagiset

Johanna Käsper

Johanna arbetar på vårt hunddagis. Johanna är utbildad hundinstruktör i botten men har arbetar med barn i en period för att nu återvända till hund som yrke igen. Själv har hon flat coated retrievern Luna som hon tränar och tävlar jakt, viltspår, nosework samt lydnad med. De deltar även på praktisk jakt. Detta är Johannas 3:e flatcoated retriever. Hon har även haft en blandras och en schäfer. Johanna är utbildad hundpsykolog och startade eget företag inom hunddagis och kurser 2004.

Johanna har arbetat som instruktör, problemhundskonsult och lärare på en rad olika hundföretag i Göteborg. Johanna har även drivit hunddagis i andras regi under 10 års tid, innan hon tog en paus för att arbeta som pedagog för elever på särskola - som stöd i deras utveckling under skoltid. Det är en stor likhet mellan hund och barn när det gäller det pedagogiska tänket där beteenden och inlärning står i fokus säger Johanna. Att få möta alla dessa olika individer med sina olikheter, djur som människa, förgyller dagarna med glädje och kunskapen ökar för varje möte. Att dessutom få se utvecklingen och vara en del av den värmer!

Johanna har deltagit på en hel del kurser genom åren med sina egna hundar, allt från valpkurser, spårkurser, jakt, lydnad till föreläsningar och webutbildningar inom hund, inlärning, utveckling, avel och genetik.

Utbildningar:
Hundinstruktör 2004
Problemhundskonsult 2006
Kantarellsöksinstruktör 2006
Viltspårsinstruktör 2007
Friskvårdsinstruktör 2007
Chicken Camp 2007
Klickerinstruktör 2007
Assistanshundsinstruktör 2008
Relation och inlärning Kent Svartberg 2007
Tävlingslydnadsinstruktör 2009
Hunduppfödning SKK 2020

Hilda Fredriksson

Hilda har alltid haft ett djurintresse och drömt om att få jobba med olika djur. Det började med hästar innan hon allt mer gick över till hundsidan efter att familjens collie kom in i hennes liv. Hon har idag två hundar, Koda som är en Collie född 2019 och en labrador vid namn Sune som är född 2022. Hon tränar mycket nosework med hundarna vilket de tycker är väldigt roligt men de försöker också testa på nya hundsporter och aktiviteter.
På fritiden ägnar hon mycket tid med hundarna både träning och promenader och något av det bästa hon vet är att gå en långpromenad ute i skogen.
Att jobba på dagis tycker Hilda är väldigt roligt och givande. Man får träffa så många olika hundar och lära sig mycket om olika raser och hundspråk och hur man möter olika individer.
Det roligaste Hilda vet på dagis är när man tränar med de olika hundarna. Utöver dagis så vill Hilda alltid lära sig mer om hundar och går gärna nya utbildningar och kurser när tillfälle
ges.
Utbildningar:
Hunddagisföreståndare
Göteborgs folkhögskola
Noseworkinstruktör
Certifierad av SNWK
Hundens beteendebiologi 1 och 2
Linköpings universitet
Djurpsykologi: beteende, kognition och relationer hos husdjur - pågående
Linköpings universitet
Hundens beteende - pågående
Axevalla folkhögskola


Mikaela Borg

Mikaela har jobbat på hunddagis sedan 2012. Hon började sin bana i egenskap av praktikant och efter att ha gått en hunddagisutbildning fick hon anställning 2013. Under åren har hon fortsatt fortbilda sig med allt ifrån hundmassagekurser till berikning.  

Som uppvuxen i en familj med jakt och fiske som stora intressen har hon som barn haft jakthundar vid sin sida. Drömmen om en egen hund fanns alltid där, och första egna hund blev tillslut den genomsnälla golden retrievertiken Delphi. Delphi fick vara Mikaelas bästa vän i nästan 14 år. Nu har hon och hennes sambo istället kelpien Flip och en ung golden retrievertik vid namn Gaia. Eller Gaia Piraya, som hon ofta kan komma att kallas. Mikaela älskar alla slags djur och har också sköldpaddan Robin som sällskap hemma, och har tidigare haft allt ifrån vandrande pinnar till undulater och kaniner.

I botten är Mikaela utbildad socialpsykolog vid högskolan i Skövde. Efter att ha jobbat med människor en tid drabbades hon likt många andra av utmattning och sadlade om till hunddagis och arbete med hund – något hon inte ångrar.

Mikaela är mycket kreativ och älskar att fotografera så väl som lära sig nya saker inom IT. Hon är helt öppen med sin ADHD-diagnos och har under flera år varit – och är fortfarande - aktiv styrelsemedlem inom föreningen Attention, både som ordförande och ledamot.

Sin fritid spenderar Mikaela gärna på sitt sommarställe, med sin sambo, sin familj och sina djur. Hon tycker också om att åka snowboard, fota hundar och resefoton, umgås med vänner så väl som mysa i en hög med hundarna.  

Mikaela arbetar främst med att fotografera och dokumentera hundarnas dagar på dagis och uppdatera sociala medier samt hjälpa till med datorer och övrig teknik. Hon ses ofta med ett stort leende och med kameran i högsta hugg, men rycker också in och hjälper till med hundrastning och aktivering av hundarna på dagis då det behövs.

Utbildningar:
Socialpedagog, Högskolan i Skövde

Hunddagisutbildning
Hundmassage

Hundens språk, Jenny Marek
Berikning, Jenny Marek
Oönskade beteenden
Clinic i belöningsutveckling,

Stressade & aggressiva hundar


Tina gavling

Tina Gavling är ägare av Alingsås Hundarena och är tillsammans med Helena ytterst ansvarig för verksamheten. Förutom dagiset äger/driver hon även Göteborgs Hundkoncern, Göteborgs Hunddagis Kungliga Hundar, Royal Dog Education och Göteborgs Hundarena.

Hon har levt tillsammans med hundar i större delen av sitt liv och delar idag sin vardag med 6 Bracco Italiano, J RLDN KBHV-2012 SEVCH NOUCH DKUCH C.I.E RLDN RLDF Ensemble Chamomilla "Joplin", SEJCH ESTW-2015 HeJW-2013 SEVCh DKUCH C.I.B EECH NOUCH NORDUCH SEUCh RLDN RLDF Bonsai Venator d'Ursus "Jolene", SEVCh Epica Venator dÙrsus "Yagah", SEJCH MARKPR J SEVCH DKUCH SEUCH RLDN RLDF Raki´s Place Written in the Stars"Jax", SEVCH J NORDUCH SEUCH DKUCH NOUCH NORDIC CH Capriel from Magnificos Kingdom "Rio", SEVCH SEJCH RLDN RLDF Gizmo Venator dÚrsus "Ripley" samt SEVCH SEJCH SEFBCH RLDN RLDF Pimen´s Dina "Qrut" som är en strävhårig vorsteh.

Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning.

Utbildning

3-årig djurvårdarutbildning

Diplomerad Hundinstruktör

Diplomerad Problemhunskonsult

Diplomerad Massage- och friskvårdsinstruktör

Diplomerad Klickerinstruktör, Kungliga Hundar

Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör

Diplomerad Agilityinstruktör
Stora uppfödarutbildningen
Kreativ hundförarutbildning bruksspår

C15-utbildad

Helena Eriksson

Helena Eriksson är delägare i Alingsås Hundarena och ansvarar tillsammans med Tina för driften av verksamheten. Hon delägare även Göteborgs Hunddagis, driver  Kungliga Hundars nystartade bokförlag tillsammans med Tina Gavling och är en del av Royal Dog Education, det företag som utbildar instruktörer. På förfrågan gästspelar hon som instruktör även på Kungliga Hundar, men efter en flytt till byn Källeryd utanför Herrljunga är avståndet att pendla i längsta laget.
 
Helena Eriksson arbetar även på Svenska Terapihundskolan där hon utbildar sociala tjänstehundteam samt handleder personalen på skolan. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg har hon podden Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar. De har även skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord, publicerad av Klickerförlaget.
 
Helenas egen hundflock består av fyra hundar, två bracco italiano och två afghanhundar. Hon tränar mycket med sina hundar och startar aktivt sina hundar på jaktprov, i rallylydnad samt tävlingslydnad. Hon tränar mycket barmarksdrag och eftersom hon uppskattar variation får hennes hundar prova på de flesta hundsportgrenar. Hon har även en unghäst som hon utbildar med hjälp av klickerträning.
 
När Helena inte jobbar på Göteborgs Hunddagis, Kungliga Hundar och Royal Dog Education, skriver böcker eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetschef på hästgården Stallyckan. Där bedrivs bland annat daglig verksamhet samt skolverksamhet med hjälp av djur- och naturassisterade interventioner. Helena arbetar även som hundförare där, med sina utbildade terapihundar.

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Beteendeutredare/problemhundsutredare, Kungliga Hundar
Diplomerad Terapihundförare, Hundsteg
Animal Assisted Therapy, Harcum College, USA
Diplomerad Klickerinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Agilityinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör Kungliga
Hundar