Hunddagis

Vår målsättning är att driva den verksamhet vi själva skulle önska
till våra egna hundar och där din hund kan känna sig trygg och glad om dagarna!

Om Alingsås Hundarenas Hunddagis

På Alingsås Hundarenas hunddagis är vår målsättning att driva den verksamhet vi själva skulle önska till våra egna hundar och där din hund kan känna sig trygg och glad om dagarna. Vi driver även Göteborgs Hunddagis med dagis på tre adresser i Göteborg och vill att alla våra dagis ska kännas som ett andra hem för din hund.

Hos oss vistas din hund i trevliga hundrum tillsammans med utvalda hundkompisar. Din hund promeneras och rastas, och får aktivering i en av träningshallarna. Balansen mellan aktivitet och vila är viktig för att hundar ska må bra, så mellan aktiviteterna vilar hundarna ut i soffor och bäddar i sina rum.

Vårt hunddagis har även tillgång till träningshallar för våra dagishundar.
Både ledningen och dagispersonalen håller sig uppdaterade kring hundträning och jobbar belöningsbaserat med hundarna. Varje hundindivids behov tillgodoses med lämplig aktivering och berikning.

Priser:

Heltid 3950 kr/månad Vid flera hundar som tillhör samma familj får nästföljande hund 1000 kr rabatt/månad.

DELTID - 3 dagar i veckan 3450kr/månad. Vid flera hundar som tillhör samma familj får nästföljande hund 500 kr rabatt/månad.

En dag på dagis
En dag på dagis kan se lite olika ut, men är förstås inramad av rutiner. Rutinerna på Alingsås Hundarenas dagis är väldigt lik rutinerna på några av våra dagis i Göteborg.

Dagiset har öppet kl 06.30-18. Mellan klockan 06.30 och 09.00 är det lämning av alla hundarna, som sitter i mindre grupper. Ibland kan det bli lite kö så det kan vara skönt för dig att ha några minuters extra marginal i tidsberäkningen på väg till jobbet.
Medan alla hundar väntas in varierar det lite vad hundarna har för sig. Ofta varvas lite bus och lek med avkoppling och vila. Hundarna får ibland göra godissök och andra stimulerande aktiveringsövningar, och mysa med sina dagisfröknar.

När alla hundar har kommit till dagis påbörjas förmiddagsrastningarna. Då tar personalen ut hundarna i sina hundgrupper på en längre promenad. Hundarna får rasta sig, röra på sig och får lite extra tankenötter så som vardagslydnadsövningar. De kan också få extra aktivering i någon av våra träningshallar.

Vi använder oss av appen Jojna så att du vet vad just din hund fått göra och om allt varit normalt eller något avvikit från hur din hund brukar vara när den är på dagis.

Efter alla rastningsrundor är det dags för vila. De hundar som äter lunch på dagis får sin lunch. Vi är noga med att de har vilat lite innan de får sin lunch, så att de inte är uppjagade vilket ger risker för magen.

Efter lunch så påbörjas fortsatt aktivering och eftermiddagsrastningen, oftast runt kl 13.30 beroende på när hundarna anlänt på morgonen. Eftermiddagsrastningen är en lite kortare runda så att alla hundarna får möjlighet att rasta av sig ordentligt.
Från klockan 15 till klockan 18.00 håller vi öppet för hämtning av din hund.

De hundar som har bokat in extra aktivering eller extra tjänster så som exempelvis kloklippning får detta inplanerat under sin dag på dagis. Detta är givetvis utöver det vanliga buset med sina kompisar, promenaderna och mys med personal.

Många hundar kan vara väldigt trötta efter en dag på dagis, särskilt i början när de är lite ovana. Om din hund är trött är det viktigt att den får vila ordentligt, så att den får den återhämtning den behöver. Om du vet att du exempelvis ska gå kurs med din hund någon kväll och vill försöka ha din hund så pigg som möjligt får du gärna meddela personalen. De kommer då försöka planera in så din hund får lite extra vila och kanske tar lite mer pauser från eventuell lek med vännerna.

För dig som vill boka lite extra aktivering för din hund har vi en rad tilläggstjänster att välja på. Det finns något för alla, stora som små, valp som pensionär.

Vanliga frågor

Försäkring

- Din hund behöver vara försäkrad för att vistas hos oss. Vi önskar att den är veterinärvårdsförsäkrad och livförsäkrad. När din hund börjar hos oss vill vi ha information om försäkringsbolag och försäkringsnummer för att kunna ta din hund till veterinär om din hund blir akut sjuk.

Löptikar

Löptikar – Vi tar emot löptikar i mån av plats. Du behöver ha möjlighet till annan passning under den tid din tik är i löp i det fall dagiset inte kan ta emot henne då.

Vaccination

Din hund ska vara vaccinerad enligt SKK´s regler. Om du är osäker på vad som gäller kontakta oss så hjälper vi er.

Sjukdom

Om din hund visar någon form av sjukdomssymtom är det väldigt viktigt att din hund stannar hemma tills den är frisk igen. Första tecken på sjukdom kan vara minskad aptit, feber, hosta, nysningar eller att hunden fnyser. Kennelhosta är ett exempel på en väldigt smittsam sjukdom som kan drabba vissa hundindivider särskilt hårt, och där komplikationer med stora risker kan uppstå – även om de allra flesta hundar klarar smittan bra. Kennelhosta låter i början som harklingar, och hunden kan tillslut hosta upp vitt slem. Om din hund hostar eller harklar sig är det därför väldigt viktigt att din hund stannar hemma.

Inskolning

När din hund ska börja hos oss genomförs först en inskolning. Det innebär att din hund under några dagar får börja vara på dagis i liten skala för att successivt öka på tiden. Det är mycket nya intryck för din hund och den kommer behöva mycket återhämtning i början. Personalen tar fram en individuell plan anpassad efter just din hunds behov, och kommer rapportera till dig hur det gått under inskolningspassen. Du kommer behöva lämna och hämta din hund som vanligt, men under mer specifika tider och hunden kommer börja med några korta pass på dagis. Det innebär att du kan behöva vara flexibel under inskolningen, eller kanske ha hjälp med att hämta eller lämna din hund om du har svårt att lämna ditt arbete.

Valpar

Vi tar emot valpar på vårt dagis, under förutsättningen att valpen trivs hos oss förstås. Valpar anpassar sig ofta snabbt till dagismiljön och placeras i en grupp med trygga, språksäkra hundkompisar. Som valp får din hund inte lika långa promenader som de vuxna hundarna och vi är noga med att din valp kommer ihåg att vila mycket, även om det är roligt att leka hela dagarna. Vi tar emot valpar från det att de fått sitt 12-veckorsvaccin

 
Din hunds dagar

 Du kan följa din hunds dagar på dagis genom appen Jojna. Där uppdaterar personalen löpande med information och foton från din hunds vardag. Saknar du din hund lite extra, sådär som man kan göra ibland, kan du enkelt skicka ett meddelande i appen och be personalen om en liten uppdatering. Personalen kommer också skriva in när din hund kissat och skött magen, samt om något med din hund avviker från det vanliga.

Våra metoder

Vi arbetar belöningsbaserat vilket innebär att vi jobbar med godis och lek som belöning både när vi tränar och umgås med hundarna. Vi jobbar inte med korrigeringar utan försöker hitta orsaken till att en hund gör på ett visst sätt. Vi använder helst sele på din hund, men kan av säkerhetsskäl behöva använda annan utrustning om din hund är väldigt stor och stark. Vi samtalar alltid med dig som ägare kring val av utrustning

Kösystem

Om dagiset är fullt kan du stå i kö för att få en plats då någon slutar. Eftersom hundgrupperna består av individer i olika ålder, storlek och kön men också med olika behov går det inte att ha en numrerad turordning. Våra kunder har två månaders uppsägningstid och då någon säger upp sin plats går vi igenom vilken eller vilka hundar av de som väntar på en plats som kan passa in en den aktuella hundgruppen. Detta gör vi för hundarnas skull. Det är därför alltid värt att skriva upp sig på en intresseanmälan. En intresseanmälan är heller aldrig bindande.

Kastrering

Vi tar emot alla hundar på vårt dagis, oavsett storlek och kön. Din hund behöver inte vara kastrerad. Vårt enda krav är att din hund är snäll mot sina hundkompisar och mot vår personal. Det är också viktigt att din hund trivs på dagis, annars kommer vi alltid säga till. Dagis är inte för alla – men vi ger alltid alla en chans.

 
raser på dagis

Ibland får vi frågor om vilka raser vi tar emot på dagis. Vi exkluderar inga hundar, varken specifika raser eller blandraser. Vi ser däremot till din hundindivid, och det är förstås viktigt att just din hund trivs i dagismiljön. Vår personal sätter omsorgsfullt ihop olika dagisgrupper som består av hundar som uppskattar varandras sällskap. Ingen hund ska komma till dagis och vantrivas i sin hundflock.

Är din hund osäker?

Är din hund osäker vad gäller andra hundar eller människor är det viktigt att du meddelar oss det, för din hunds skull. Vår personal kan då anpassa sitt bemötande så att det passar just din hund. Den osäkra hunden kan ibland leva upp och känna sig trygg när den placeras i en trygg och stabil hundflock även om där finns lite busiga hundar också, medan vissa hundar behöver få dela rum med väldigt lugna hundar. Vår personal är utbildad i att hantera och hjälpa även osäkra hundar, och har vid behov hjälp av dagisets ägare som båda är utbildade beteendeutredare.

Kontakta oss